Search

Η μεθυστική παράδοση της Λέσβου: Το Ούζο Πλωμαρίου στο Greek Gastronomy Guide

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, με σεβασμό και αγάπη για την ελληνική παράδοση, στηρίζει την αξιόλογη προσπάθεια του Γιώργου Πίττα και της Μπήλιως Τσουκαλά, που μέσω του site greekgastronomyguide.gr, στοχεύουν να αναδείξουν το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με την ελληνική κουλτούρα και αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης, το Ούζο Πλωμαρίου, αγκάλιασε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Ως ένα προϊόν 100% ελληνικό που παράγεται στο Πλωμάρι της Λέσβου, με μακρά παράδοση και ιστορία που ξεκινά το 1894, δεν μπορούσε παρά να ταυτιστεί με τις αξίες και τη φιλοσοφία αυτής της προσπάθειας για την καταγραφή όλων των πτυχών της ελληνικής γαστρονομίας και όχι μόνο: Προϊόντα και άνθρωποι, μύθοι και ιστορία, παράδοση και λογοτεχνία, τόποι και τοπία, ήθη και έθιμα, δρώμενα και τελετουργίες, θεωρίες και επιχειρηματικότητα ξετυλίγονται μπροστά σας σε έναν πλήρη οδηγό ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού. Ένα έργο υψηλής πολιτισμικής αξίας, ένα αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας που μετρά 25 χρόνια αναζήτησης. Μια μοναδική καταγραφή της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε περιοχής της χώρας, μέσα από μια ολιστική, αλλά κυρίως ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Το Ούζο Πλωμαρίου συνταξιδεύει περήφανα σε αυτό το μαγικό ταξίδι γεμάτο χρώμα και άρωμα Ελλάδας.

Η εκδήλωση για τον ένα χρόνο του greekgastronomyguide, πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Αθηναϊδα και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και δημοσιογράφοι από το χώρο της γαστρονομίας, του τουρισμού κ.ά

 

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης:

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης.

Πρόσφατα το αποστακτήριο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, προσκαλώντας τους λάτρεις του ούζου να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του και να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Στο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια αξιόλογη συλλογή μουσειακών αντικειμένων η οποία έρχεται να συμπληρώσει τη μοναδική εμπειρία, και το αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο. Η συλλογή αυτή καταδεικνύει την εξέλιξη της ποτοποιίας μέσα στον αιώνα. Το αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελεί μία σημαντική επενδυτική δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Λέσβου και ενισχύει την τοπική κοινωνία. Για την κατασκευή του, η Ποτοποιία συνεργάστηκε με τοπικά συνεργεία, ενώ σήμερα απασχολεί ως προσωπικό 50 εργαζομένους από τη Λέσβο.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται- από αριστερά στα δεξιά:

Ο κος Καλογιάννης, ιδιοκτήτης της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης με τη σύζυγό του Ευγενία Καλογιάννη.  Ο κος Γιώργος Πίττας & Μπήλιω Τσουκαλά: δημιουργοί του greek gastronomy guide.gr