Search

Στα χωριά θερίζει… στην πόλη πέφτει πρόστιμο!

Ε αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη…δεν μπορούμε να γράψουμε ότι δεν συμβαίνει πουθενά μιας και η ανοργανωσιά και η ανευθυνότητα χαρακτηρίζει ολόκληρο το «σχέδιο» της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία. Αφού αντί να προσλάβουμε γιατρούς, προσλάβαμε αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα και να δέρνουν όποιον διαφωνεί με τον παραλογισμό των μέτρων (κάποιων μέτρων για να είμαστε ακριβείς), ένα χρόνο μετά καταλάβαμε πως αυτό δεν λειτουργεί!

Στη Λέσβο όπου όπως και σε άλλες επαρχίες της χώρας και νησιά επιβλήθηκαν τα ίδια οριζόντια μέτρα όπως και στις μεγαλουπόλεις. Όμως εδώ από την αρχή της πανδημίας είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι το πρόβλημα είναι στα χωριά. Κοκκινίζει το ένα, ξεκοκκινίζει το άλλο και πάει λέγοντας.

Δεκάδες τα κρούσματα στην Αγιάσο και την Αγία Παρασκευή όπου ο ιός χτύπησε το γηροκομείο «Η πανδημία κάνει ξανά την εμφάνιση της στην Αγία Παρασκευή το μεγαλύτερο πληθυσμιακά χωριό του Δήμου μας. Αυτή την στιγμή 18 κρούσματα στο γηροκομειο 12 τρόφιμοι και 6 εργαζόμενοι νοσούν. 14 κρούσματα καταγράφονται επιπλέον. Ο πυρηνας καταγράφεται στον αγροκτηνοτροφικο συνεταιρισμό του χωριό. Έχουμε ξέσπασμα της πανδημίας τοπικά. Δεν είναι ώρα να καταγράφουν και να αποδοθούν ευθύνες για τα λάθη που έγιναν. Ειναι ώρα να πάρθουν μέτρα για τους νοσούντες για να μην μπει σε κίνδυνο η ζωή τους και να μην γίνουν και άλλες μεταδόσεις» δήλωσε ο Στρατής Ζαφείρης ενώ παρέμβαση έκανε και το ΚΚΕ ζητώντας τα αυτονόητα μαζί με την ιχνηλάτηση που δεν γίνεται, όπως καταγγέλλουν πρώην ασθενείς:

“Να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ προληπτικά, στους χώρους με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου (εργασιακούς χώρους, σχολεία κλπ) και ιδίως στους ευαίσθητους τομείς, όπως τα γηροκομεία, ώστε να προλαμβάνεται η εξάπλωση των κρουσμάτων. Να ενισχυθούν ουσιαστικά με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και όχι με μεταφορές και μπαλώματα, όλες οι βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας, ώστε να ανακόψει και την παράλληλη «πανδημία», του αποκλεισμού όλων των άλλων ασθενειών από την απαραίτητη και έγκυρη περίθαλψη. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των εμβολιασμών, με εξασφάλιση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και μέριμνα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης όλου του πληθυσμού σε αυτά. Αυτά είναι τα ελάχιστα επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει επιτέλους να πάρει η κυβέρνηση αντί να επιλέγει τον εύκολο δρόμο της ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας. Δήλωσε η Βουλευτής του ΚΚΕ κα Μαρία Κομνηνάκα.

Τι γίνεται όπως αντί για τα αυτονόητα; Έλεγχοι και πρόστιμα.

Πριν από λίγες μέρες μπούκαραν σε σπίτι εθελοντών που έκαναν «κορονοπάρτυ» με πρόσφυγες όπου τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 9.000 ευρώ συνολικά! Που ωφελεί αυτό πέρα από το να θρέψει πιο πολύ την καραμέλα «οι πρόσφυγες μας κολλάνε κορονοιο», τη στιγμή που στα χωριά οι περισσότεροι κυκλοφορούν χωρίς μάσκες και αράζουν στα μικρομάγαζα καθώς, όπως είναι λογικό ένα χρόνο μετά ο κόσμος έχει κουραστεί να υπακούει σε παράλογα μέτρα. Μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν στο νησιώτη που ήδη είναι αποκομμένος. Πως λοιπόν ένα χρόνο μετά κι ενώ δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την προστασία μας κατηγορούν τον κόσμο επειδή δεν προσέχει;

Και αλήθεια που έχουν γίνει αυτοί οι έλεγχοι; Στη Μυτιλήνη, στα χωριά, σε πρόσφυγες μόνο και σε μέλη ΜΚΟ; ή στα μπλόκα στους δρόμους για να αποτραπούν οι εκδρομές σε παραλίες που εύκολα θα επιτραπούν ξανά με το άνοιγμα του τουρισμού. Γιατί ως γνωστόν με τον τουρίστα δεν κολλάει! Έχει καμία λογική να μην μπορείς να πας σε μια παραλία, μόνος ή με το ζευγάρι σου; Έχει καμία λογική να μην βγαίνεις έξω μετά της 9 το βράδυ; Όπως διαπιστώνεται ένα χρόνο μετά το λοκντάουν δεν δουλεύει για την προστασία μας. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ο κόσμος έχει κουραστεί και οι έλεγχοι γίνονται για το θεαθήναι…