Σπουδαία ανακάλυψη Ελλήνων ομοιοπαθητικών ιατρών κατά του SARS-CoV2.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Του Γιάννη Ευσταθίου.

Σπουδαία και σωτήρια επιστημονική ανακάλυψη, κατά του SARS– CoV 2 πέτυχαν ομοιοπαθητικοί ιατροί της χώρας μας, η ιατρός βιοπαθολόγος ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΜΠΑΝΗ MD (Msc Πανεπιστημίου Αιγαίου – μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία στην Ανοσολογία – Ομοιοπαθητική ) και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΤΙΝΙΔΗΣ MD.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία της μελέτης, αλλά και την παραγωγή χαπιού στην οποία προχώρησαν οι δύο γιατροί σε συνεργασία με φαρμακείο της Θεσσαλονίκης, το ευεργετικό για την ανθρωπότητα ιατρικό επίτευγμα, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να προστατευτούν από το κορωνοϊό  και να ιαθούν όταν αυτός βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

Με τη δημοσιοποίηση της έρευνας και την κυκλοφορία σε μικρές ποσότητες του  φαρμάκου, λόγω κόστους, ανοίγονται νέες προοπτικές στην ομοιοπαθητική και εν γένει στην ιατρική αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας.

Και τούτο, όπως εξηγεί η κ. Τσομπάνη, «ο ρόλος της ομοιοπαθητικής είναι εξαιρετικά σημαντικός, λόγω της ιδιότητας των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Και για την προκείμενο νόσο, που προκαλεί ο SARS-CoV-2, υπάρχουν πολλές ρούμπρικες φαρμάκων, στην Μateria Medica (SCHROYENS F. SYNTHESIS TREASURE EDITION), όπως επί παραδείγματι για την φάση της γρήγορης επιδείνωσης της νόσου, με την εν δυνάμει εικόνα σηψαιμίας»

Σύμφωνα με την πρωτοποριακή έρευνα, που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και βάση των όσων αναγράφονται σ αυτήν, «οι πληροφορίες που μας ήρθαν από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, όλον αυτό τον καιρό της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2, βάσει της ανοσολογίας, παραπέμπουν στην ενεργοποίηση μηχανισμών εμφάνισης υπεραντίδρασης της σαπροφυτικής και δυνητικά παθολογικής χλωρίδας των βακτηρίων του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Μετά την λοίμωξη από  τον SARS-CoV-2 και κάτω από συνθήκες διαταραχής της οξεοβασικής ισορροπίας(<PH 7.35 του αίματος), παρατηρείται αυξημένη παραγωγή εξω-ενδο-τοξινών και ενζύμων και άλλων ουσιών των βακτηρίων, που συμπεριφέρονται ως υπεραντιγόνα, με αποτέλεσμα κλινικές εικόνες από απλή ασυμπτωματική ίωση έως και γενικευμένης λοίμωξης ή και σηψαιμίας ή σηπτικού shock με αποτέλεσμα την απώλεια της ανθρώπινης ζωής.»

Με γνώμονα λοιπόν την προστασία όσο το δυνατόν μεγαλυτέρου αριθμού πολιτών και με δεδομένη την έντονη διαμάχη που υφίσταται επί χρόνια, μεταξύ των ιατρών για τη χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων ή συμβατικών, η κ. Τσομπάνη, η οποία απέσπασε τα εύσημα της παγκόσμιας ομοιοπαθητικής ιατρικής σε παγκόσμιο συνέδριο στην Αμερική όταν παρουσίασε για πρώτη φορά τα αποτελέσματα μακροχρόνιας έρευνας της αποκωδικοποίησης του ανοσοποιητικού του ανθρωπίνου οργανισμού, σημειώνει ότι «το πλείστον της ιατρικής κοινότητας υποστηρίζει την άποψη,  ότι ο νέος κοροναϊός είναι πολύ πιο απρόβλεπτος από έναν απλό αναπνευστικό ιό. Συχνά ξεκινά ως ιογενής λοίμωξη και σε κάποιους ασθενείς μετατρέπεται σε υπερφλεγμονή ,σηψαιμία ή και σε σηπτικό shock  ακόμα και με απώλεια ζωής.

Παράλληλα όπως επισημαίνεται στην έρευνα «η γενετική επιστήμη  και  πιθανώς σε συνδυασμό με τους  επιγενετικούς  παράγοντες που δημιουργούν έδαφος οξεοβασικής διαταραχής( PH<7,35 στο αίμα), θα  μπορέσουν  να εξηγήσουν την μεταβλητότητα των συμπτωμάτων και την βαρύτητα της νόσου σε ορισμένα άτομα  και τα ήπια έως καθόλου συμπτώματα , σε μεγάλο βαθμό, σε επίσης πολλά άτομα.

Μπορεί να προσβάλλει τους πνεύμονες, αλλά μπορεί επίσης να χτυπήσει οπουδήποτε, όπως  τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους νεφρούς , το δέρμα   έως και τα δάχτυλα των ποδιών  και όχι μόνον. Πολλοί γιατροί επικεντρώνονται στη θεραπεία των φλεγμονωδών αντιδράσεων που προκαλεί και της ικανότητάς του να προκαλεί θρομβώσεις, όσο προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να αναπνεύσουν.»

Συνοψίζοντας στα όσα αναφέρονται στην μελέτη και σύμφωνα με όσα τονίζει η κ. Τσομπάνη «θα ήταν ευχής έργο να εξηγήσουμε λεπτομερώς όλες τις αναλυτικές ομοιοπαθητικές εικόνες του κάθε προαναφερθέντος φαρμάκου, αλλά θα μας έπαιρνε πολύ χώρο στην παρουσίαση. Φυσικά για τις σοβαρές επιπλοκές του ιού SARSCoV2  επιβάλλεται να εμπιστευθείτε τόσο  τον κλασσικό όσο  και τον ομοιοπαθητικό γιατρό σας .Ο συνδυασμός φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Προηγουμενο αρθρο

Conversations: Μία σειρά online συζητήσεων από την ομάδα του TEDxLesvos

Επομενο αρθρο

Ο Γιάννης Μπουρνούς στη Βρίσα