Search

Παγωτό με ελαιόλαδο Olvia: Ένας 100% vegan πειρασμός και όχι μόνο!

 

Της Νικολέτας Μακρυωνίτου

Πρωτότυπο, νόστιμο, νηστίσιμο και 100%Vegan

Έχει ωραία, γενναιόδωρη υφή, πλούσια γεύση και απαλή αίσθηση του ελαιολάδου. Δεν το έχω συναντήσει σε πολλά μαγαζιά, όμως όσες φορές έχω δοκιμάσει παγωτό ελαιολάδου, ήταν αξιομνημόνευτο. Είναι μια εξαιρετική λιχουδιά για τις ημέρες που νηστεύουμε ή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή, κι είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και υγιεινό. Συν τοις άλλοις είναι από τα επιδόρπια που δε σε λιγώνουν και είναι ιδανικό για να το προσφέρετε μετά το φαγητό, ειδικά αν πρόκειται για το βραδινό.

Θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και θα αναδείξετε με αυτόν τον τρόπο κι ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά προϊόντα, κορωνίδα της Λέσβου. Για το γαρνίρισμα, σαν κερασάκι στην τούρτα μπορείτε να το περιχύσετε με μερικές σταγόνες χτυπημένο λαδολέμονο, ή με μέλι ή με κάποιο γλυκό του κουταλιού όπως γλυκό τριαντάφυλλο.

400 ml γάλα καρύδας πλήρους λιπαρών

1 φλιτζάνι φιστίκια κάσιους

½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ή σιρόπι αγαύης ή ανάμικτο κάποιο από τα προαναφερθέντα με μέλι

½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Όλβια οικογένειας Τζωρτζή

Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ζεστό νερό για τουλάχιστον μία ώρα ή ιδανικά αποβραδίς. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να γίνουν σαν κρέμα, για περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή και το αφήνουμε να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της παγωτομηχανής. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να αρχίσει να παγώνει. Ύστερα το βγάζουμε κάθε μισή ώρα και το χτυπάμε με το σύρμα. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές μέχρι να πήξει, να αφρατέψει και να παγώσει το μίγμα. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να σταθεροποιηθεί πριν το σερβίρουμε.