Search

Ένα …Creative Hub στο Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Το Creative Hub επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΚΟΙΣΕΠ Ηφαίστειο Ανεμώτιας για ένα εργαστήριο ανάπτυξης δεξιοτήτων που βοηθά τους συμμετέχοντες να υλοποιήσουν δημιουργικά project, να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις ή απλά να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και την θέση τους στην αγορά εργασίας.

Το CREATIVE HUB δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της υποστήριξης ανάπτυξης δημιουργικών ιδεών στην Λέσβο. Στόχος του είναι να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Λέσβου και όχι μόνο, στην διαμόρφωση κουλτούρας επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και δημιουργικότητας στο νησί.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών του CREATIVE HUB απευθύνεται ως επί το πλείστον σε νέους ανθρώπους, που θέλουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση μιας ιδέας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην υποστήριξη και σε δράσεις, που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες πληθυσμού με δυσκολία πρόσβασης σε προγράμματα επιμόρφωσης ή υποστήριξης των επιχειρηματικών τους ιδεών, καθώς επίσης και σε δράσεις που ενισχύουν τις εθελοντικές ομάδες και τις μη κυβερνητικές ομάδες από την κοινωνία των πολιτών.

“Το 2021 για εμάς ολοκληρώνεται με μια πολύ όμορφη δράση στην Ανεμώτια της Λέσβου. Στο εργαστήριό μας στις εγκαταστάσεις της Ηφαίστειο Ανεμώτιας Κοιν.Σ.Επ., μέλη της ομάδας της επιχείρησης είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν κάποιες από τις προκλήσεις τους, να συζητήσουν για αυτές και να εξετάσουν πιθανές λύσεις. Όλα αυτά μέσα από έναν συνδυασμό μεθοδολογιών, που έχουν εφαρμοστεί κατά καιρούς σε εργαστήριά μας. Ηταν ιδιαίτερη η χαρά μας για αυτό το εργαστήριο, αφενός γιατί αποτελούσε μια μικρή… επιστροφή στις ρίζες μας, αφετέρου γιατί ήταν η πρώτη δια ζώσης δράση του Creative Hub από την άνοιξη του 2020. Ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά και μέσα στο επόμενο έτος θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε από κοντά σε ακόμη περισσότερες δράσεις!”

Περισσότερα για το Creative Hub και τις δράσεις μας στο: