Search

Η γνώση δεν έχει ηλικία

Η Dasta είναι 65 χρονών και ήρθε από το Αφγανιστάν.
Εχει σοβαρό πρόβλημα όρασης αλλά αυτό δεν την πτοεί.Θέλει να μάθει αγγλικά και μελετάει σχεδόν καθημερινά , όσο βέβαια επιτρέπουν τα μάτια της. Δεν την ενδιαφέρει αν θα πάει στην Αγγλία η οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη , αλλά η χρήση μιας δεύτερης γλώσσας θεωρεί ότι είναι μεγάλο εφόδιο ανεξαρτήτου ηλικίας .
Ζει στον καυταλισμό του Καρά τεπέ και καθημερινά παρακολουθεί όλα τα προγράμματα του κέντρου δημιουργικής αποσχόλησης προσφύγων και μεταναστών- γυναικών παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες της WWBT HELLAS υπό την εποπτεία του Σταύρου Μυρογιάννη, πρώην διοικητή του υποδειγματικού κέντρου προσφύγων ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ του Δήμου Λέσβου. Αγγλικά, ραπτική, γυμναστική και προγράμματα δεξιοτήτων για όλες τις ηλικίες.
Μπορεί να μην περιμένει τίποτα από την ζωή της πλέον, όπως χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες όμως δεν θέλει να ξοδεύει τον χρόνο της χωρίς να κάνει κάτι.
Ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους εμάς που θεωρούμε τον χρόνο δεδομένο και να τον αφήνουμε να περνάει ανεκμετάλλευτο.
Η Dasta ήταν το παράδειγμά μου, το μεσημέρι μιας βροχερής Δευτέρας του 2021, που με έκανε να αναρωτηθώ κατά πόσον ξοδεύω παραγωγικά τον χρόνο μου. Η Dasta είναι ένα παράδειγμα ανάμεσα σε τόσα άλλα που δίνει ένα φωτεινό μήνυμα για το πόσο αξία πρέπει να έχει η ζωή μας…