Search

Αγλαϊα Κυρίτση: Υπόσχεται “άλλον αέρα στο βόρειο Αιγαίο”

Την σιγουριά ότι από την επομένη των εκλογών «θα φυσάει άλλος αέρας στο Βόρειο Αιγαίο», εξέφρασε η Αγλαΐα Κυρίτση, παρουσιάζοντας στην Αθήνα τον συνδυασμό «Βόρειο Αιγαίο- Γόνιμη Γραμμή» και τις θέσεις με τις οποίες διεκδικεί την περιφέρεια.

        Το θέατρο «Τζένη Καρέζη» ήταν ασφυκτικά γεμάτο, καθώς στο πλευρό της Αγλαΐας Κυρίτση έσπευσαν εκατοντάδες πολίτες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που κατοικούν στην Αττική, βουλευτές και στελέχη του Σύριζα, αλλά και συνάδελφοι της δημοσιογράφου στην ΕΡΤ.

        Η υποψήφια περιφερειάρχης ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της πολιτικής της στα κεντρικά ζητήματα της περιφέρειας, δίνοντας έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Στο επίκεντρο των προσπαθειών θα βρίσκονται οι πολίτες και ο τόπος, διαβεβαίωσε η Αγλαΐα Κυρίτση.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση που αντιμετωπίζουν τα νησιά και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, για την στήριξη των κατοίκων των νησιών και κυρίως των νέων και των ανέργων.

«Ήρθε η ώρα η κοινωνία να έρθει στο προσκήνιο, όχι μέσω του συνδυασμού μας, αλλά με  τον συνδυασμό μας. Δεν θέλουμε τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου ψηφοφόρους, αλλά χειραφετημένους πρωταγωνιστές. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την καταστροφή, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η υποψήφια περιφερειάρχης.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο  βουλευτής Λέσβου του Σύριζα, Γιάννης Ζερδελής,  η βουλευτής του Σύριζα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Σύριζα, Γιάννης Μηλιός, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και τους αγώνες που έχει δώσει η υποψήφια περιφερειάρχης.

Επίσης μίλησε  η υποψήφια δήμαρχος Χίου επικεφαλής της «Χιακής Συμπολιτείας», Ερμιόνη Φρεζούλη.