Σούσι στη Μυτιλήνη από τον Kazuaki Shitamori- Διήμερο ιαπωνικής κουζίνας στο BEJA!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Για ένα γευστικό διήμερο, ο Ελληνο-Ιάπωνας Kazuaki Shitamori ,γνωστός στο χώρο ως ένας από τους πιο απαιτητικούς δημιουργούς του ποιοτικού σούσι, θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο bar BEJA στην Κουμιδιά για να μας μυήσει στην ιδιαίτερη γεύση των αυθεντικών ιαπωνικών γεύσεων . Ο Καζ όπως είναι πιο γνωστός στον χώρο της εστίασης, έχοντας εκδηλώσει από μικρό παιδί μια ιδιαίτερη αγάπη για την πατρογονική ιαπωνική κουζίνα ξεκίνησε εδώ και 6 χρόνια να μυεί και το ελληνικό κοινό στο σωστό και περιποιημένο σούσι.

Για 3 χρόνια είχε το δικό του εστιατόριο, συλλέγοντας τις καλύτερες κριτικές του απαιτητικού αθηναϊκού κοινού ενώ παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται με το εμπόριο ως ένας από τους βασικούς εισαγωγείς και προμηθευτές πρώτων υλών ιαπωνικών και ασιατικών εστιατορίων στην Ελλάδα καθώς και υπηρεσίες catering kazoo.gr με έδρα την Τήνο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο ίδιος μιλώντας στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ για την επίσκεψή του που θα μας κάνει να γίνουμε πιο απαιτητικοί στις γεύσεις του αυθεντικού σούσι μας είπε μεταξύ άλλων:«το σούσι είναι το αγαπημένο φαγητό του Ιάπωνα το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κατακτά ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος μου ήταν από την αρχή να το διαδώσω όσο περισσότερο μπορώ με το σωστό τρόπο. Στη Μυτιλήνη θα δοκιμάσουμε διάφορα είδη που απευθύνονται και στους πιο μυημένους».

 

Η εκπαίδευση των ταϊσό, όπως λέγονται οι σούσι μάστερ στα ιαπωνικά, διαρκεί πάρα πολλά χρόνια. Είναι επαγγελματίες πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν το σούσι σαν έργο τέχνης, γι’ αυτό άλλωστε και απολαμβάνουν το σεβασμό όλου του κόσμου. Ο Καζ στην πρώτη του επαφή με το κοινό της Μυτιλήνης έρχεται να μιλήσει στο κοινό του με τα μικρά και νόστιμα έργα τέχνης.Και αυτή όπως φαίνεται θα είναι μόνο η αρχή …

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Lesvos Μountain Τrail+Running στο Αμπελικό-Κυριακή 13/5

Επομενο αρθρο

Με τραγούδια και χαμόγελα ενάντια στον ρατσισμό