My Greek Τaverna: Ένα γευστικό «σουβενίρ» που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 18 Ιουνίου 2018, η παρουσίαση του «My Greek Taverna» της  Ιωάννας Παυλάκη και του Μάκη Γεωργιάδη, ενός ξεχωριστού βιβλίου μαγειρικής γραμμένου στα αγγλικά, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πεδίο».
Τους χώρους του εστιατορίου «Τhe Big Kahuna», στον Κεραμεικό, κατέκλυσαν πολλοί επώνυμοι και φίλοι, οι οποίοι απόλαυσαν μεζέδες από συνταγές του βιβλίου και καλοκαιρινά κοκτέιλ με Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, χορηγό του βιβλίου και της βραδιάς. Όλοι ευχήθηκαν από καρδιάς να είναι «καλοτάξιδο» το βιβλίο, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους ξένους επισκέπτες
της χώρας μας που γεύονται αξέχαστα ελληνικά πιάτα στις ταβέρνες της και, γιατί όχι, θα ήθελαν να μαγειρέψουν και οι ίδιοι.
Το «My Greek Taverna», όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο εκδότης του «Πεδίου» και των «Ελληνικών Γραμμάτων» Παύλος Παπαχριστοφίλου, αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας για έκδοση ξενόγλωσσων βιβλίων, για τους ξένους επισκέπτες, και σε άλλες γλώσσες πέραν της αγγλικής.
Για το ίδιο το βιβλίο μίλησαν η Νανά Δαρειώτη, διευθύντρια του περιοδικού «Olive», και η Δέσποινα Παπαδήμα, σύμβουλος  επικοινωνίας και ιδρύτρια της MindClip.
Το «My Greek Taverna» αποτελεί προϊόν της άριστης συνεργασίας της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη, και βέβαια των εκδοτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας του «Πεδίου». Με τις πιο γνωστές και αγαπημένες συνταγές, αυτές που υλοποιούνται στις ταβέρνες σε κάθε γωνιά της χώρας μας, φιλοδοξεί να γίνει ένα απαραίτητο σουβενίρ, μια «νόστιμη» ανάμνηση
από την Ελλάδα.
Η παρουσίαση του «My Greek Τaverna» πραγματοποιήθηκε στο «Τhe Big Kahuna» με χορηγό το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Στην εικόνα του εξωφύλλου: Μάκης Γεωργιάδης, Βασίλης Καλλίδης, Ιωάννα Παυλάκη.   
Η ιδέα για αυτό το βιβλίο της Ιωάννας Παυλάκη «MY GREEK TAVERNA” γεννήθηκε  το καλοκαίρι του 2017 στην πανέμορφη Μυτιλήνη, σε μία ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, πίνοντας ουζάκι και απολαμβάνοντας το χάδι του ήλιου.
“Δίπλα μου καθόταν ένα ζευγάρι Νορβηγών, ο Johan και η Anna”, μας εξηγεί η Ιωάννα που κρατάει το βιβλίο στα χέρια της.
«Πιάσαμε κουβέντα για τις διακοπές τους  στην Ελλάδα και μέσα σε λίγη ώρα καταλήξαμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, να  λέμε «στην υγειά μας» και να απολαμβάνουμε μεζέδες.  Όταν ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού, βγάλαμε μια selfie για να κάνουμε capture τη στιγμή και η Άννα φώναξε δυνατά  “what an experience!”». 
 
Το «ΜΥ GREEK TAVERNA» έγινε με τη φιλοδοξία να αποτυπώσει αυτές τις μοναδικές στιγμές, τις μικρές αλλά πραγματικές τελετουργίες. Να γίνει μια νόστιμη ανάμνηση του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Μια ανάμνηση που θα παίρνει σάρκα και οστά κάθε φορά που θα ανοίγει κάποιος το βιβλίο, θα μαγειρεύει κάτι ελληνικό πίσω στη χώρα του και θα το μοιράζεται με τα αγαπημένα του πρόσωπα. 
 
O μικρόκοσμός της ελληνικής ταβέρνας, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία όχι μόνο για τους επισκέπτες της χώρας μας αλλά και για μας τους ίδιους τους Έλληνες. Σε κάθε τραπέζι της ταβέρνας ξεδιπλώνεται η γεύση της Ελλάδας αλλά και οι αξίες του μοιράσματος, της γενναιοδωρίας και της ευγνωμοσύνης.
 
 «Όταν είπα ότι θέλω να βγάλω ένα βιβλίο μαγειρικής στα αγγλικά, πολλές  ήταν οι φωνές που έλεγαν … αφού υπάρχουν τόσα γιατί άλλο ένα, αφού υπάρχουν όλες οι συνταγές  στο internet.  Γιατί όταν πας σε μια ξένη χώρα, το φαγητό και πόσο μάλλον το ελληνικό φαγητό με τα καλούδια που έχουμε αποτελεί από μόνο του μια εμπειρία, μια εμπειρία που θέλεις με κάποιο τρόπο να την θυμάσαι.
 
To MY GREEK TAVERNA είναι σχεδιασμένο και γραμμένο για τους επισκέπτες της χώρας μας και για αυτό είναι αφιερωμένο και σε αυτούς. Προσδοκά να λανσάρει ξανά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στο ευρύ κοινό δίνοντας της μια φρέσκια σύγχρονη εικόνα, την εικόνα που της αξίζει. Επίσης, είναι ένα βιβλίο για όλους, γιατί η μαγειρική είναι για όλους. Είναι ένα βιβλίο που θέλει να αρχίσει το ταξίδι  του από την Ελλάδα, και  να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με τους αναγνώστες του.
  
Το  «MY GREEK TAVERNA»  λοιπόν συγκεντρώνει τις πιο γνωστές και αγαπημένες ελληνικές συνταγές που σερβίρονται στις ταβέρνες μας. Έχουν απλά υλικά που μπορείς να τα βρεις στο εξωτερικό και έχουν αποδοθεί από τον μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η ελληνική κουζίνα να μπορεί να αποτελέσει καθημερινή επιλογή στο τραπέζι.
https://www.wecreateharmony.com/my-greek-taverna/my-greek-taverna-cookbook-ioanna-pavlaki-makis-georgiades
Προηγουμενο αρθρο

The light Space: Το λεσβιακό τοπίο μέσα από τον φακό εφήβων προσφύγων

Επομενο αρθρο

Μια ξεχωριστή έκθεση στο αγαπημένο μας «Σφομύλι» !