Search

Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας (6/3), οργανώνει δράσεις, για μικρούς και μεγάλους με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα:

· Θεατρική παράσταση για γενικό κοινό και σχολικές ομάδες

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου (ώρα 19:00) και την Τρίτη 6 Μαρτίου (ώρες 10:00 και 12:00), παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Το μικρό πόνι» για γενικό κοινό και σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα.

Ένα έργο επίκαιρο, γραμμένο το 2016 από τον βραβευμένο Ισπανό συγγραφέα Paco Bezerra, εξερεύνηση στις ευθύνες και στα αίτια του εκφοβισμού, εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά. Η σχέση ενός ζευγαριού δοκιμάζεται όταν ο δεκάχρονος γιος τους επιλέγει να πάει στο σχολείο κρατώντας μια τσάντα που έχει φιγούρες από την αγαπημένη του σειρά κινουμένων σχεδίων. Το αγόρι πληρώνει το τίμημα, καθώς ξεσπάει εναντίον του ένα κύμα λεκτικής και σωματικής βίας, ενώ οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με αλήθειες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Video animation: Αλέξανδρος Τσόχας

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα

Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρηνιώ Κυριαζή

Διάρκεια: 80 λεπτά

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

· Ομιλία για γονείς

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου (ώρα 18:00), διοργανώνεται, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου, ομιλία για γονείς, με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός, ένα φαινόμενο των πόλεων;» από την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Ράπτη. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι περίπλοκο. Η τοπική κοινωνία, η οικογένεια και το σχολείο κατέχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ή την αποτροπή αντικοινωνικών συμπεριφορών, και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, εάν θέλουμε να υπάρξει έλεγχος αυτού του δυσάρεστου φαινομένου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).