Search

Μοντέλο ανάπτυξης θα μπορούσε να γίνει η Λέσβος, κατά τον επίτροπο Γιοχάνες Χαν

Εντυπωσιασμένος έδειξε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χάν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την περιφερειακή πολιτική, από την επίσκεψή του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσος στο Σίγρι, αλλά και στο επιβλητικό κάστρο στην πόλη της Μυτιλήνης. Η Λέσβος μπορεί να αποτελέσει μοντέλο αντάπτυξης, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Ο Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι η Λέσβος «είναι ένα άριστο παράδειγμα στο βόρειο Αιγαίο, για έναν έξυπνο συνδυασμό γαλάζιας και πράσινης ανάπτυξης. Θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο μοντέλο για επενδύσεις στην γαλάζια τεχνολογία, την γαλάζια ανάπτυξη, που σημαίνει γεωργία, αλλά παράλληλα και τουρισμό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιοχάνες Χαν συνοδευόμενος από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου επισκέφτηκε το μουσείο του απολιθωμένου δάσους στο Σίγρι, όπου ενημερώθηκε για τη σημασία των εκθεμάτων και του πάρκου με τα απολιθωμένα από τον διευθυντή του μουσείου, Δρ. Νικόλαο Ζούρο.

Κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέβηκε στο κάστρο, όπου ενημερώθηκε από την επικεφαλής της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Χίου, Όλγα Βάση.

«Οι περιφέρειες είναι η ραχοκοκαλιά μιας κοινωνίας και αν οι περιφέρειες πηγαίνουν καλά, τότε πηγαίνει καλά όλη η χώρα. Γι αυτό πρέπει να επενδύσουμε στις περιφέρειες. Είμαι ικανοποιημένος που η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει στην ευθύνη των περιφερειών περισσότερα χρήματα, εφόσον χρησιμοποιούνται εποικοδομητικά», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν επισήμανε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει ευκαιρίες για την άντληση πόρων από τις περιφέρειες, οι οποίες όμως πρέπει να κινητοποιηθούν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, οικονομικοί πόροι, υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξαρτάται από εσάς να τις εκμεταλλευθείτε», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.